En räkmacka är aldrig fel

Kärlek till frukost, kloka råd från en vis man, häxhattar och middag i Skärgården
Morgonstund har guld i mund är ett ordspråk som säger att den som går upp tidigt får mycket gjort, det känns logiskt. En som ligger och sover bort hela dagen får ju inte lika mycket gjort, det är ett rimligt resonemang. Idag fick vi en sovmorgon, men vi har ändå fått väldigt mycket gjort. Till exempel den här supergoda fruktkuckelimucken med massor av kärlek i gjorde Tomas till frukosten i morse. 
 
 
Med en sådan här gottisblandning i magen orkar man med att göra mycket bra saker. Vi åkte in till Åkersberga centrum och handlade viktiga saker som bland annat en bok, en almanacka, fryspåsar och lite fika eftersom Oskar och Jessie kom på besök senare under dagen. Jag kan passa på att meddela att Marabou Pepparkaka är helt galet god, den ges ut i begränsad upplaga så tveka inte att köpa den om du kommer över en. Däremot gör dig inte besvär att köpa Cookie dough, det var en tråkig historia utan några cookies eller andra överraskningar. Ren slät mjölkchoklad. 
 
 
Det finns en person som inspirerar mig väldigt mycket och det är Björn Natthiko Lindeblad, han sprider så mycket glädje och goda energier omkring sig. Jag blev så glad när han dök upp i Dagens Nyheter med sitt fina budskap om att vi mår dåligt av att vi tror på våra tankar. Han säger också "Ibland är livet orimligt på ett objektivt plan - men det finns en bit jag kan göra något åt: vad som far igenom mitt huvud och mitt hjärta".
 
 
Björn lämnade sin löftesrika karriär som ekonom för att istället leva som buddhistisk skogsmunk i Thailand. Efter 17 år i kloster återvände han hem till Sverige hösten 2008 och som han själv uttrycker det "till ett liv i byxor". Natthiko är Björns namn som han fick när han blev buddhistmunk och det betyder "Den som växer i visdom". Vis är verkligen namnet på honom. Jag vill varmt rekommendera att lyssna på hans två fantastiska sommarprogram och har du tid finns en film på YouTube av Frida Källman som heter Vem kunde ha trott? Han har också nyligen släppt en bok "Jag kan ha fel" som fått väldigt fina recensioner. Jag har inte själv läst den ännu, men så fort jag är klar med min nuvarande bok ska jag sätta klorna i den. Sist men inte minst, vill jag rekommendera Björns vägledda meditation "Din inre Nalle Puh". Behöver du hjälp med att få tankarna att lugna sig, få allt som snurrar i huvudet att stanna av och kliva åt sidan så lyssna på den här meditationen. Den gör skillnad, han har gjort fler vägledda meditationer och alla är superbra, finns  bland annat på Spotify.
 
Vad skulle du vilja skriva på din registreringsskylt om du fick välja fritt? Det kan man fundera på. I veckan visade TV4 olika ansökningar som fått avslag. Till exempel får man inte skriva bråttom, fyllo eller ålahue på sin registreringskylt. Kan vara bra att veta om du funderat på någon av de namnen.
 

 
I lördags kväll åt vi en trevlig middag tillsammans med våra vänner i Skärgårdstads seglarsällskap. Vi var på en liten charmig skärgårdskrog som heter "Skeppskatten" och som ligger 15 minuters promenad genom skogen från vårt hus.
 
 
En klockren skärgårdskrog med många fina och roliga detaljer. 
 
Nu närmar vi oss Halloween med stormsteg och då kan jag berätta att vi har hittat den absolut bästa deltajen för en lyckad sådan. Häxhattarna, går inte att beskriva - måste upplevas.
 
 
Med häxhattar avslutar jag dagens inlägg och kanske att jag bjuder på en bild av mig själv i nästa inlägg iförd min absoluta favorithäxhatt. Det vill du inte missa.
Mycket kärlek och goda eneriger till Er alla och tack för att du tog dig tid att läsa.
 
 
 
 
 
 
Karin

Ha ha vad kul,🎉 jag köpte också häxhattar i helgen! Tack för god läsning 💞 och bra tips.
🥳

Svar: Vill bara uppmana dig att hamstra på dig Häxhattar om du kan hitta dem i din affär. Här börjar de ta slut och på tanke med att det är en begränsad upplaga så känns det skrämmande att inte kunna få knapra häxhattar när som helst man önskar. Kan det finnas något som heter "Häxhattsångest"? Annars tror jag att jag precis skapat det begreppet. Kram
En räkmacka är aldrig fel

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress