En räkmacka är aldrig fel

Ett mästerverk är snart färdigställt, ett besök i en hebreisk hemläxa och roligt att min moster är med i morgonsoffan på TV4 trots att hon fick änglavingar för tio år sedan
Det är en gudomlig känsla att få vara med och bygga ett mästerverk, få förunnat att få göra det.
Jag har berättat tidigare om mitt fantastiska projekt om att bygga en heldigitaliserad utbildning för att bli begravningsrådgivare. Projektet har gått i olika etapper och nu närmar sig premiären av Lavendla Academy 2.0 med stormsteg. 
 
 
Här är ett litet smakprov hur det kan se ut när en deltagare går igenom den teoretiska delen i grundläggande begravningskunskap som är uppbyggd med ljudfiler, ungefär som en podd. 
Deltagarna lyssnar samtidigt som de kan följa med i texten. 
Utbildningen är omfattande och innehåller även föreläsningar, porträtt av olika yrkesroller i branschen och ett antal onlinemöten för frågeställningar och diskussioner.
Genigaliskt enligt min mening. 
 
Om ni nu undrar om det här har varit ett svårt och knepigt projekt så kan jag svara att absolut, vi har haft och har många utmaningar och då är det bra att sätta det i relation till andra familjemedlemmars utmaningar. Jag tänker på min äldsta son Oskar som har börjat plugga hebreiska på universitetet i Uppsala. Härom dagen fick jag den här snappisen av honom och kände genast att det här är något som är svårt på riktigt.
 
 
Det håller Oskar i och för sig med om, men nu har han börjat få kläm på hur hebreiskan fungerar och har till och med hittat en favoritfras som han skickade till mig.
Jag skrev till Oskar och frågade om det betyder: Toan - var är du? Jag gissade fel, det är en fras från första Mosebok, jag återkommer när jag lärt mig vad den här meningen betyder.
 
 
Det här är en del av vad Oskar arbetat med under helgen och visst är det spännande att titta på andra människors utmaningar. Helt plötsligt kan det hända att det jag tycker känns svårt bleknar och kanske till och med känns enkelt när jag sätter det i förhållande till vad någon annan utmanar sig med. Har du tänkt på det någon gång?
 
I TV4:as studio hänger en tavla som min moster Mona har gjort och jag blir alltid så varm i hjärtat varje gång jag ser den. Moster Mona har betytt väldigt mycket för mig och min syster, hon hade inga egna barn och skämde bort oss som små prinsessor när vi växte upp. Jag tror inte att hon förstod det själv, men allt spännande och annorlunda vi fick vara med om har gett oss förmåga att uppskatta det stora i det lilla och det lilla i det stora. Bara det är en konst.
 
 
Ni ser mosters tavla till höger i bilden.
 
Flera av er vet säkert vem hon är, hon finns representerad på Nationalmuseum, Moderna museet i Stockholm, Göteborgs konstmuseum för att nämna några. Han var inte bara en magisk moster, hon är även en erkänd och uppskattad konstnärinna som jag ska berätta mera om i ett eget inlägg.
 
Mycket kärlek och goda energier till Er alla och tack för att du tog dig tid att läsa.
 
 
 
 
 
Anonym

Men vad kul att moster Mona hänger där! Scenograf från Götet kan man undra?
Många hälsningar
Karin.
Ps, jag skulle också trott det där om ”var är toan?” På hebreiska. Fasen vad svårt!!

Svar: Jag blir lika glad varje gång jag mosters tavla, jag känner hur hon ler i sin himmel 😇❣️Jag tror att vi har en viss ådra för hebreiska, Oskar får lära oss lite justa texter från gamla testamentet 🥰
En räkmacka är aldrig fel

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress