En räkmacka är aldrig fel

Äntligen fick jag träffa pappa Willy, tulpaner och geléhallon kan höja livskvalitén, kuddmeny - en helt ny bekantskap och det finns för många kyrkor i Göteborg.
Den här veckan har jag varit i Göteborg och haft den stora lyckan att få bo på Hotell Flora, det lilla gulliga hotellet med det lilla extra. Jag njöt varje sekund på mitt trivsamma kontor med många härliga rosa detaljer. 
 
 
Hotell Flora är ett hotell med många små och stora detaljer, kanske är det just det som som gör att man känner en varm och personlig stämning med känslan av att vara hemma hos någon. Någon som med stor omtanke och mycket kärlek noga tänkt igenom hur miljön ska kännas och upplevas.
 
 
En liten detalj som är helt ny för mig är det här med kuddmeny, vilken genigalisk idé. Hur många gånger har man inte vaknat med nackspärr efter att ha sovit på en stenhård hotellkudde? Jag känner flera som alltid reser med sin egna kudde för att kunna garantera sig själv maximalt bästa tänkbara sömn. Kuddmeny - bara ordet gör mig glad, jag älskar kuddmenyer!
 
 
Hotell Flora en riktig pärla, men det var inte anledningen till att jag åkte till Göteborg utan det var naturligtvis för att äntligen få träffa pappa Willy. Jag saknar ord för att beskriva hur mycket jag längtat efter att få träffa honom. Vi talas vid varje dag per telefon, men det är långt ifrån samma upplevelse som att få ses på riktigt. Det är mycket att tänka på när man ska ses på ett korttidsboende under pandemin. Första dagen vi sågs fick vi ha båda mask och visir. Det var premiär för mig att bära visir och jag kände direkt hur svetsar-suget slog till i mig. Detta var jag helt oförberedd på så jag hade tyvärr inte med mig min svets, typiskt. Andra dagen fick vi "bara" bära munskydd, kanske var det några andra som kommit i svetsartagen och behövde våra visir. Jag kan säga att det var olika varianter varje dag och jag fick en känsla av att det berodde lite på hur stressad personalen var som eskorterade pappa till besöksrummet. Tack och lov har han fått båda sina sprutor, det känns bra.
 
 
Jag har också haft med mig datorn så pappa har kunnat träffa fler som längtar efter honom, det har piggat upp honom. En annan sak som också piggade upp honom var en stor påse med geléhallon som jag hade med mig en av dagarna + en bukett med riktigt stora färglada tulpaner. Men vem blir inte uppiggad och glad av det?
 
 
Lika glad som jag kände mig när vi träffades, lika ledsen blev jag i lördags när det var dags att åka tillbaka till Stockholm. Men jag åker snart ner igen och tills dess får vi hålla tillgodo med telefonsamtal.
 
En morgon läste jag en krönika i Göteborgs Posten som handlade om att det finns för många kyrkor i Göteborg. Krönikören inledde texten med "Fan vad många kyrkor det finns" och ursäktade sig sedan för sin svordom om kyrkor. Estetiskt är det inte mycket att gnälla på enligt krönikören då Gud först och främst var en otrolig arkitekt, men han frågar sig om det är så rimligt att så många procent av en stads yta är paxat för Gud. Han menar att i dagens läge är det knappt någon som går i kyrkan och det skulle räcka med att en var öppen. Hans förslag är att Göteborgs stad annekterar alla andra kyrkor och köper in 1000 pingisbord, säckvis med varm choklad och avlönar en drös gängliga förebilder. Ja, förslaget är att Guds hus ska bli fritidsgårdar. Jag tänker såhär att nu i pandemitider har utbudet av tomma lokaler fullständigt exploderat och vi alla undrar vad vi ska göra med alla dessa lokaler. Kanske fritidsgårdar? Många fritidsgårdar blir det i så fall................
Det är en underhållande krönika, jag säger inte om det är rätt eller fel, men den är bra skriven så läs den gärna.
 
 
I fredags kom Tomas ner till Göteborg och under lunchen var jag ute på en tur och begåvades med en riktigt god shoppinglycka. Det blev inte så många presenter när vi firade Tomas födelsedag på Teneriffa i januari och just den här dagen fick jag feeling och hittade supercoola presenter i en av mina favoritaffärer.
 
 
På kvällen åt vi middag på en asiatisk restaurang som ligger nära hotellet, Hello Monkey, som serverade fantastisk mat. Jag måste erkänna att jag blev väldigt nyfiken på deras drink "Vrålapa" men den nyfikenheten får jag stilla vid ett annat tillfälle.
 
 
Nu är vi tillbaka i Stockholm och har fått njuta av en solig och fin söndag.
Mycket kärlek och goda energier till Er alla & tack för att du tog dig tid att läsa.
 

Karin

💞vad bra att du äntligen fick träffa pappa Willy. Jag förstår att han blev glad över geléhallonen!🌸🥰

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress