En räkmacka är aldrig fel

Leopard-tricket, Black crime - min nya kärlek, jakten på ett litet bord, Operah är numera tv-kändis och när jag fryser blir jag riktigt snäll
Ibland när det händer saker som känns tungt och som får mig att känna mig nedstämd sätter jag mig i soffan tillsammans med min supergulliga och livsfarliga leopard. Den skyddar mig och vrålar åt det tunga att försvinna, att gå hädan. Så sitter vi där en liten stund och så känns allt mycket bättre.
 
 
Jag har behövt leoparden en hel del den här veckan eftersom det känns så ledsamt att inte få träffa pappa. I morgon åker jag ner igen till Göteborg och på onsdag får jag träffa pappa Willy igen, det känns väldigt bra.
 
Den här veckan har jag fått en ny bekantskap som tagit hela mig med storm - Black Crime. Man kan tro att det är ett kriminellt nätverk eller en sekt, men så är det inte. Black Crime är en tomat som smakar gudomligt. Min lokala Ica-handlare har köpt in ett helt nytt fantastiskt utbud av tomater, den ena tomaten är godare än den andra, men favoriten är helt klart Black Crime. 
 
 
Jag har varit på jakt efter ett litet bord till vår möbel på balkongen och det har inte varit lätt. Balkongmöbelförsäljarna är smarta nog att inte sälja lösa delar utan hänvisar till att man behöver köpa en hel grupp. Men, häromdagen kom ett erbjudande från den möbelhandlaren som vi köpt gruppen ifrån och där fanns ett fint litet bord som jag kände skulle passa perfekt. Jag ringde Oskar och Jessie & frågade om de kunde hjälpa mig att åka till Sickla och köpa bordet. Det var inga problem, de hade tvättid till 13.00 men efter det funkade det bra. Jag ringde när affären öppnade och det visade sig att det fanns bara ett bord kvar. Jag slängde mig på tvärbanan och köpte bordet, tänkte att ingen ska få norpa det ifrån mig, Jag handlade några andra saker och stod sedan på kajen till varu-utlämningen och väntade tills de kom. Jag frös, jag var lycklig, vi har ett nytt bord och nu kan sommaren få komma.
 
 
Det bästa av allt den här söndagen var att jag fick fika tillsammans med Oskar och Jessie, vi åt frasiga Wienerbröd som jag inte ätit på flera år. Så gott, så trevligt, tack Oskar & Jessie!
 
Den här veckan fick vår fina båt Operah vara med i TV4:s morgonprogram i ett inslag som handlade om att fler kvinnor ska ta plats på sjön. Jättekul!
 
 
Nu ska jag börja avrunda och vill avsluta med att berätta om hur en ytterst kortvarig nerkylning i morse fick mig att genomföra en god handling. Jag kom till vår fina Lavendlabutik på Sveavägen tidigt i morse och eftersom ingen annan kommit fick jag vänta en liten stund, då menar jag en liten stund typ fem minuter. Men det var så kallt så jag bestämde mig för att gå ner i tunnelbanan och vänta där för att hålla mig varm. Precis när jag gick ner i värmen mötte jag blicken av en man som är uteliggare och som satt precis vid entrén och sa: Please, sandwich. Rätt fort susade mina tankar om hur jag inte står ut att stå i kylan knappt fem minuter. Jag som har varma kläder, jag som har en varm lägenhet och en skön säng att sova i varje natt. Jag sprang ner till pressbyrån och köpte den största smörgåsen jag kunde hitta och en kopp kaffe till mannen. Jag blev genast lite varmare.
 
Mycket värme, kärlek och goda energier till Er alla och tack för att du tog dig tid att läsa.
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress