En räkmacka är aldrig fel

Välkommen till lucka 13 - Olagligt att vara för rolig och kan man ha på sig en alldeles för rolig hatt?
Bryter man verkligen mot lagen om man är för rolig? Det låter som ett skämt men det är helt sant.
På juldagen 1934 uppträdde den svenska pilsnerfilmens konung Thor Modén med ett antal roliga sketcher som fick publiken att skratta vansinnigt mycket. Detta uppskattades inte av alla i publiken utan Thor Modén polisanmäldes för "Opassande munterhet" och dömdes till böter på 75 kronor. Komikern skulle också ha haft en alldeles för rolig hatt på sig, men för det fick han inget straff.
 
 
Jag har förresten varit hemma hos Thor Modén, kanske inte direkt hemma så hos honom men jag har varit i lägenheten som han bodde i på Östermalm. Tidigare bodde konstnären Ernst Billgren i den fantastiska våningen på Grev Turgatan och i samband med att vi arbetade tillsammans med en tv-produktion som han regiserade, hälsade vi på hemma hos honom. Jag minns att det första jag såg när jag klev in i lägenheten var ett julkort med ett foto på Kronprinsessan, E-Type och Hugh Grant som tagits på någon exotisk ö med korallblått vatten.
 
Nu bor Ernst, eller Wilhelm von Kröckert som han numera kallar sig, på Södermalmstorg i en lägenhet där både Anders Zorn och Evert Taube har bott tidigare, men där har jag inte varit. Ännu.
 
Jag kan inte riktigt släppa det här med för rolig hatt, undrar om den här hatten skulle kunna gå in under den kategorin? Med det lyfter jag på hatten och tackar för att du har tagit dig tid att läsa. Hoppas att vi ses i mogondagens lucka. 
 
 

Karin Wold

Hattar kan vara roliga på olika sätt.
Min framlidna svärmor hade en rolig hatt. Hon ville väldigt gärna verka kulturell och gick ofta på opera och teater. En gång var det en man som satt bakom henne. Han knackade henne lite försiktigt på axeln och sade "ursäkta, skulle damen kunna ta av hatten? Jag ser ingenting". Hon svarade "det här är inte en hatt. Det är en sombrero".... Men hon tog inte av den. 😂😂😂😂

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress