En räkmacka är aldrig fel

Välkommen till lucka 16 - Träffa barnätaren och Kaliffa Karlsson är min rättighet
Livet är fullt av så mycket fasansfullt så ibland kan det vara skönt att bara se sig i spegeln, ge sig själv ett kärleksfullt leende och skicka massor med goda energier till alla man tycker om. Då känns faktiskt världen som en lite bättre plats att vara på.
 
 
En riktigt förskräcklig historia eller kanske jag ska säga skulptur finns i Bern, Schweiz som heter "Barnaätaren". Den är byggd 1546 och är alltså nästan 500 år gammal och förställer en man som äter barn ur en säck. Hit har många föräldrar gått med sina olydiga barn och skrämt dem med att lämna dem till barnätaren om de inte blir snälla. Det framgår inte hur bra effekt den här skrämsel-uppfostran har haft, men jag kan tänka mig att det är många små busfrön som skärpt till sig, för vem vill bli uppäten av barnaätaren?
 
 
För någon vecka sedan fick jag min musikprofil från Spotify och fick då veta att jag spelat Kaliffas låt "Helt seriöst" 33 gånger och att det är helt rimligt, Gud så skönt att få veta det. Lika skönt att få bekräftat att det faktiskt är min rättighet. Jag kan bara erkänna att Kaliffa Karlsson är min idol. Bara det namnet gör att man fattar att det måste vara en grymt begåvad artist. Hans namn påminner mig lite om en av mina favorit-barnboks karaktärer, Roberta Karlsson som Viveca Lärn skapat. Den bästa boken är Roberta Karlsson och kungen, en ljuvligt fantasifull histora där Roberta Karlsson berättar för sin bästa kompis Mimmi att kungen ska komma och hälsa på henne på sommarlovet. Mimmi blir förstås förtjust och vill också träffa kungen, men det går inte eftersom hon just då ska vara i Norrland och hälsa på sin mormor och morfar. Roberta berättar för Mimmi om allt roligt hon och kungen gjort och att han bär rött skägg och rutig keps när han är med henne så att ingen ska känna igen honom. Så har du något barn du ska köpa en julkklapp till så kan jag varmt rekommendera Roberta Karlsson och kungen. Med det briljanta boktipset tackar jag för att du tog dit tid att läsa och hoppas att vi ses i morgondagens lucka.
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress