En räkmacka är aldrig fel

Välkommen till lucka 2 - En lucka med skräck
I dagens lucka bjuder jag på något som får mig att fyllas med så mycket skräck och obehag så att jag får hjärtklappning och blir helt handlingsförlamad. Nämligen när det ringer på dörren, det är så fruktansvärt obehagligt så att jag saknar ord. När jag var ung och bodde i Göteborg kunde det ringa på dörren flera gånger varje dag och det var inget konstigt och defenitivt inget obehagligt. Det var så på den tiden, man gick hem till varandra när man kände för det för att umgås en stund över en kopp te eller kanske bara säga hej. Av någon anledning dog det ut och nu kan jag inte komma ihåg när någon kom och hälsade på mig helt spontant. 
 
 
Jag vet inte exakt vad som jagar upp mig och gör mig så full av skräck, men jag får för mig att det kan vara en mördare, varför nu en mördare skulle ringa på dörren. Sedan vi flyttade in i Hammarby sjöstad har det ringt på dörren en gång och den som ringde på ringde så intensivt så jag började skrika, då började personen på andra sidan också skrika och det tog några sekunder innan vi lugnat ned oss och då jag skrek genom dörren: Vad vill du? Då skrek grannen tillbaka att jag glömt nycklarna i dörren. 
 
Jag kan ha bidragit till att gett min granne en fobi, nämligen att ringa på dörren hos folk. Min äldsta son brukade alltid hitta på små bus för mig och sin lillebror och en dag tänkte jag att jag skulle hitta på ett bus tillbaka. Jag såg honom komma över gatan mot porten och då ställde jag mig på en trappa som vi hade mitt emot ytterdörren och bestämde mig för att liksom flyga på dörren när han kom i trappan. Till saken hör att jag hade en tunika med dracula-armar så jag kände mig väldigt effektfull i mitt bus. 
Så knackade det på dörren och jag tog sats och flög ut mot dörren och landade i trapphuset där vår granne Örjan stod och stammade, han blev helt skräckslagen. Jag försökte berätta att jag skulle skoja med min äldsta son och han tyckte förstås att det var ett konstigt skoj. Han frågade om han fick låna vår nyckel till tvättstugan som han skulle komma tillbaka med lite senare. Kvällen gick och det knackade på dörren, min äldsta son öppnade och undrade varför Örjan som knackat på stod långt ner i trappan och då svarade han att det är säkrast för din mamma öppnar dörren så konstigt.
 
Önskar er alla en fortsatt Happy torsdag och extra mycket kärlek till er som precis som Puh önskar att det äntligen var helg. Tack för mig och tack för att du tog dig tid att läsa. Hoppas vi ses imorgon i nästa lucka, då lovar jag att bjuda på något mycket trevligare.
 
 
 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress