En räkmacka är aldrig fel

Välkommen till lucka 23 - Jag har inte sniffat på glöggen, längtan och jag är en Månsdotter
Man kan tro att jag har varit och sniffat på glöggen, men så är inte fallet. Tro det eller ej, men idag svettades jag så mycket på min springtur så att glasögonen immade igen. Väldigt opraktiskt faktistk, men faktum är att det gick hyfsat bra under springet och det var först när jag kom hem som imman belägrade min glas. 
 
 
Det är inte så mycket jag längtar efter eller saknar här på Teneriffa, men så här dagen före julafton blir längtan efter mina söner extra stor. Då plockar jag fram ett fint sommarminne vi fick uppleva tillsammans på midsommar 2020 då vi alla var ute och seglade i Stockholms Skärgård med Operah.
 
 
Nu till något helt annat jag vill dela med mig av. Min Morfar Eric Johansson hade en speceriaffär i Masthugget i Göteborg under andra världskriget, vi tror att den låg på Övre husargatan. Min mamma som inte var så gammal då gick glatt runt och skröt för grannarna om att de hade både mjöl, socker och andra förnödenheter som morfar smugglade med sig från affären. Det tyckte min mormor och morfar (eller Mimmi & Pippi som de alltid har hetat för mig), inte var så bra av förklariga själ. Känner någon igen bilden och vet något mer, hör gärna av er.
 
 
Min äldsta son Oskar ägnar sig en del åt släktforskning och har fått fram massor av spännande information. Den mest spännande hitintills är att jag är en Månsdotter, så är det . Min mormors mormor hette Maria Månsdotter och då är jag naturligtvis Marie Månsdotter. Troligtvis släkt i rakt nedstigande led till Katarina Månsdotter, älskarinna och sedan drottning till Sveriges konung Erik den XIV. Katarina ligger begravd i Åbo domkyrka där jag självklart har varit och hälsat på henne. Erik däremot ligger i Västerås domkyrka och jag känner en sorg att de inte fick dela den sista vila tillsammans. Med de orden avslutar jag för idag och tackar så mycket för att du tog dig tid att läsa och jag hoppas att vi ses i morgondagens lucka.
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress