En räkmacka är aldrig fel

Välkommen till lucka 3 - Ett lyxigt gammalt ångkraftverk
I juni överaskade jag Tomas med en weekend på Steam hotell i Västerås och nu tänkte jag ge ett tips till alla ni som inte vet vad ni ska köpa i julklapp till er älskade eller en nära vän. Här är lösningen, en oförglömlig upplevelse i ett gammalt ångkraftverk från 1917.
 
 
Byggnaden i sig är brutalt cool och hela hotellet överraskar med vackra och avkopplande miljöer.
 
 
Här i entrén kan man slå sig ner innan man tar en hissnande tur upp till Skybaren där det väntar sval champagne och en oslagbar utsikt om man nu inte har svindel som jag har och helst vill ligga ner på golvet.
 
 
En rolig sak med den här bilden, man ser två kvinnor i siluett som sitter vid ett bord vid fönstret. Det är min hårfrisörska Marie från Klippotek Dandy som jag känt i ungefär 34 år, det var väldigt kul att få träffa henne. Hon var där med sin dotter som bjudit henne på en lyxig weekend.
Här uppe finns också hotellets bästa restaurangen enligt min mening, Asian Fusion, magiskt gott!
 
Kvällen kan med fördel avslutas på Spa-avdelningen där man kan sitta i poolen tillsammans med någon som man tycker mycket om och avrunda med en kvällsdrink.
 
 
Man blir hungrig av att bada på kvällen, så då är det tur att frukosten bjuder på en rejäl dessert med belgiska våfflor, chokladsås och marsmallows.
 
 
Vill man kan man ta en tur i den vackra staden och varför inte besöka Västerås Domkyrka där Erik XIV ligger begravd. Tyvärr var Erik för lång för sarkofagen så de fick hugga av hans fötter och lägga bredvid kroppen.
 
 
Med det tackar jag för mig, tack för att du tog dig tid att läsa. Hoppas vi ses i morgon i nästa lucka.
 
Karin

💞Välkommet med roligt välskrivet i luckform, Marie!!! . Alltid en fröjd att läsa om äventyr och kuriosa från dig! ( ... Eriks fötter!😬)
Kram bästa bloggerska!💞

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress