En räkmacka är aldrig fel

Välkommen till lucka 4 - Välkomna på afternoon tea hos Hatties
Idag bjuder jag på en afternoon tea Hatties tea house här på Teneriffa. Jag har under tre säsonger passerat det här gudomliga lilla stället under mina springturer och tittat på allt gott kunderna smaskar i sig. Förra veckan var Evelina här och då slog vi till på en afternoon tea även om det ännu inte hunnit bli "Afternoon".
 
 
Här på Hatties består Afternoon tea av fyra små smörgåsar, chips och en krispig sallad, nybakade scones med hallonsylt och grädde samt ett valfritt bakverk som man får välja från deras kakbuffé som prunkar av kakor i alla dess former.
Vi beställde också in lite mousserat vitt vin, lika bra att gå all in. 
 
 
Smörgåsarna var supergoda, jag valde en men chicken cajun. På tanke med hur mycket vi skulle äta vågade jag inte äta allt bröd och ska sanningen fram så var kycklingen betydligt smaskigare än brödet. Därefter gick vi vidare på de varma sconsen som bara smälte i munnen. Det viktiga med scones är att aldrig snåla på hallonsylten, man kan aldrig ha för mycket hallonsylt på en scones. 
 
 
Avrundningen på Afternoon tea är att äta ett rejät bakverk. Evelina valde en brownies som var i storleken för 2-3 personer. Själv valde jag en apple and caramel pie som jag dessvärre inte ens klarade av att ta en enda tugga av så de fick bli en take-away.
 
 
Det är inte bara alla bakverken som är som små konstverk utan även porslinet. Troligtvis den gulligaste tekoppen jag druckit Afternoon tea ur någonsin.
Tack Evelina för att du var med och lät min dröm om Afternoon tea på Hatties gick i uppfyllelse!
Du vann överlägset och jag är så imponerad av att du fick i dig nästa hela brownisen, grymt jobbat.
Mitt bakverk, en apple caramel pie fick Tomas njuta av som tyvärr inte kunde vara med oss eftersom han jobbade, jag kan intyga att han uppskattade den väldigt mycket.
Tack för mig och tack för att du tog dig tid att läsa. Hoppas vi ses i morgon i nästa lucka.
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress