En räkmacka är aldrig fel

Välkommen till lucka 6 - Årets viktigaste bakelse, den med krigarkonungen på
För en månad sedan var det den 6 november och årets viktigaste bakelsedag. Då firar Göteborg vår krigarkonung Gustav den II Adolfs dödsdag med att äta en bakelse med konungen på.  
Det är förstås en viktig högtidsdag för pappa Willy som är en bakelsefantast av tyngsta kaliber och firar varje lördag med en bakelse eller två.
 
 
I år svävade pappa Willys Gustav Adolfs bakelse i fullständig livsfara. Just den här dagen satt jag på planet på väg till Teneriffa och min syster kunde inte ta sig upp till lägenheten då hissen var avstängd. Tack och lov hade en av Göteborgs viktigaste personer möjlighet att rädda hela denna livskritiska situation. Hon är inte bara en av Göteborgs viktigaste personer utan även en av mina bästa vänner, Fia - prisa gud för dig! 
 
Som ni säkert redan har listat ut har hon kungligt blod, troligtvis släkt i rakt nedstigande led från Gustav den II Adolf. Hon har blått blod, bruna ögon, ett stort blodrött hjärta med obegränsat av kärlek och omtänksamhet. En kort resumé så att ni verkligen förstår att hon var rätt kvinna för att genomföra detta stora och ansvarsfulla uppdrag.
 
 
Så blev det en kunglig leverans från Ahlströms konditori till pappa Willy. 
När jag berättade för pappa att Fia skulle komma med bakelse pustade han ut och sa: Det var allt en herrans tur!
Fia fick en fin pratstund med pappa Willy som var förbannad på att hissen var avstängd, men annars var han på gott humör.
 
Här är min gudomliga vän, vi sitter på vårt stamställe Hotell Pigalle i en liten fönsternisch och dricker sval Chablis & vi pratar om livets sanningar. 
Tack för mig och tack för att du tog dig tid att läsa. Hoppas vi ses i morgon i nästa lucka.
 
 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress