En räkmacka är aldrig fel

Supersköna söndag, härlig barbeque och det heter "Hopp i land Kalle" och inte "Hopp iland Kajsa"
Det är något alldeles extra med söndagar, det är en dag då jag ger mig själv extra mycket uppmärksamhet och laddar om kanonerna inför en ny spännande vecka. Idag gick jag ner och satte mig vid klipporna och gjorde något jätteviktigt, ingenting. Lyssnade på havet och tittade på vågorna som rullade in.
 
 
 
På en klippa bredvid mig spatserade krabbor omkring och njöt av solen. Det är som ett skådespel, de klättrar upp på ena sidan av stenen och går sedan med sin sköna krabbgång över hela stenen, hoppar ner i vattnet och klättrar sedan upp igen på andra sidan. Några stannar till en stund i någon liten grop och det ser ut som de sitter och solar eller kanske väntar in någon kompis.
 
 
Jag är glad att det inte var Japanska krabbor jag stötte på, de kan bli upp till fyra meter långa och väga 20 kg.
 
 
I veckan hade vi barbeque på terrassen med ett skönt gäng som Tomas seglat med de senaste veckorna.
 
 
Vi inledde kvällen med att njuta av solnedgången tillsammans med våra gäster, Rodney från Irland, Renee och Filippa från Danmark och så Kingha som Tomas driver seglarcentret tillsammans med. Superhärligt gäng och vi hade en riktigt trevlig kväll.
 
 
När livet bjuder på en grillstund ingår det alltid en kall öl. Eller två.
 
Visste ni att det är framför allt kvinnor som står för de flesta skadorna ute på sjön? Ja, så är det och det beror inte på att kvinnorna super sig fulla och trillar omkring ombord eller halkar och slår sig på hala klippor och skär. Kvinnorna skadar sig när de ska hjälpa sin make att lägga till. Det är i de här situationerna som kvinnorna bryter ben, fötter, armar och i värsta fall kapar av någon kroppsdel. Det går ofta till på det viset att mannen står vid rodret och ger order till kvinnan som ska hoppa iland, antingen på en brygga eller någon klippa. Det slutar inte alltid så bra. Nu berättade Anna Mannheimer att hon och hennes man har varit med och gjort en film för Sjösäkerhetsverket för att minska statistiken för kvinnliga kroppsskador på sjön. Anna berättade att de i filmen visar att det säkraste sättet när man ska angöra är att kvinnan står vid rodret och mannen hoppar iland. Det heter ju "Hopp i land Kalle" och inte "Hopp i land Kajsa". 
 
 
Här på Sailstar Teneriffa har vi inga kroppskador inrapporterade på varken kvinnor eller män. Alla kursdeltagare är friskare och starkare än någonsin.
 
Vi lyxade till det med lunch på creperiet idag och avrundade med en riktig gottis-crepp. Bra slut på en vecka ger goda förutsättningar för en bra start på kommande vecka.

 
Mycket kärlek och goda energier till Er alla och tack för att du tog dig tid att läsa.
 
 
 

Karin

Skön känsla inför ny vecka! Tack Marie!🥰

Svar: ❣️😘❣️
En räkmacka är aldrig fel

PVyjOlAWwtioLqg

diRuXoaECeOUjl

EwuTkOZRxFfIq

CPEaxVpkudmzijSe

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress