En räkmacka är aldrig fel

Fredagsmys i Los Abrigos, spännande föreläsningar på nätterna och bejaka din busighet
Det finns fredagsmys och så finns det fredagsmys. Nu i fredags fick vi uppleva en underbar fredagskväll tillsammans med våra vänner My och Tommy. Vi har fått lära känna de här supertrevliga och härliga personerna via min jobbfruga Maria. Är inte det höjden av generositet att dela med sig av nära och kära vänner? My och Tommy bor här under några vintermånader och ägnar dagarna oftast till att vandra uppe i bergen. Jag blir fascinerad varje gång jag ser deras bilder i sociala medier. Jag och Tomas har blivit medbjudna på vandring, det ska bli väldigt spännande.
 
 
Vi blev hembjudna till My och Tommy till deras bedårande Casa El Portito där vi satt och tittade på solnedgången och njöt av bubbelvin och tapas. Senare gick vi till en av fiskerestaurangerna här i Los Abrigos och åt en fantastisk god middag med många blandade fiskar.
 
 
Det roliga här är att man går fram till en fiskdisk och pekar på den eller de fiskarna man önskar. Vi valde den här som vi delade på.
 
 
Och även den här firren som var någon sorts havsaborre som vi smaskade i oss, den var grymt god. Till förrätt beställde vi in bläckfisksallad, räkor i vitlök och panerad stekt murena. Det är oslagbart när man får äta sprillans färska råvaror från havets djup i en vacker miljö tillsammans med goda vänner. Älsk på den.
 
 
Här längst med den lilla gatan ligger fiskrestaurangerna tätt intill varandra och mysighetsfaktorn ligger på ca 10 000.
Det här var det bästa på hela veckan som annars varit rätt pissig faktiskt om jag får uttrycka mig så. Anledningen är min öroninflammation som inte vill ge med sig. Det värker och håller mig vaken långa stunder om nätterna och då är jag inte så pigg och glad som jag vill vara om dagarna, men gudarna ska veta att jag kämpar på. Det positiva med att få vara ofrivilligt vaken vissa stunder under nätterna är att man kan titta på intressanta föreläsningar på nätet som man annars inte skulle ha tid att se. Jag har frossat i Björn Natthiko Lindeblads kloka visdomar som är så intressanta att jag glömmer både smärta och trötthet.
 
 
I sällskap med Buddhan har nätterna ändå blivit mysiga, även om öroninflammation nog är bland det omysigaste man kan utsättas för. Men, det är ändå bara en öroninflammation och känns lite som en spik i foten jämfört med de som drabbats av coronan.
 
Nu ska jag berätta om något som fick mig att skratta gott och bli påmind om hur viktigt det är att vi bejakar busigheten inom oss. I veckans avsnitt av Wistam och Wahlgren skrev en kvinna in och biktade en synd hon begick för några år sedan.
Kvinnan berättade att hon och en väninna cyklade hem en sen kväll efter en tjejkväll på stan, de var lite glada i hatten. De passerade Jehovas vittnen, rikets sal och då kom hon på att "rikets sal" blir arslet om man kastar om bokstäverna. Hon övertalade väninnan att följa med henne hem och hämta en ihopfällbar stege och en skruvdragare. Sagt och gjort, tillbaka till rikets sal, väninnan hjälpte henne över ett staket med stegen och så verkställde hon buset. På vägen hem skrattade de halv ihjäl sig och även om det finns inblandade i buset som inte uppskattar det alls så vill jag ändå prisa den här kvinnan som bejakade sin busighet. Hon är en högt uppsatt företagsledare som är 50+, en rätt otippad busprofil tänker jag.
 
Busa på!
 
Mycket kärlek och goda energier till Er alla och tack för att du tog dig tid att läsa.
 
 
 
 
Karin

Vilket mysigt blogginlägg trots öroninflammation, Marie. Hoppas du är frisk snart. 🌹🌸❤️

Svar: ♥️🙏♥️
En räkmacka är aldrig fel

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress