En räkmacka är aldrig fel

Känslan av golfbollar i öronen, världens längsta snopp, ormmassage och en fin födelsedag
Jag har startat året på ett dåligt sätt, jättedåligt faktiskt. Jag har råkat ut för öroninflammationen från helvetet. För er som inte upplevt det kan jag berätta att det känns som att någon tryckt in en golfboll i hörselgången vilket gör att det pulserar och värker så man tror att man ska mista förståndet. Värken går liksom ner längst käkbenet och gör att det är svårt att öppna munnen och både tugga & prata. Sova kan man glömma, att ligga ner är helt uteslutet. Så jag har tillbringat mycket tid under min anglosaxiska frottéfilt och tittat på olika föreläsningar och lyssnat på diverse poddar under ett antal smärtfyllda dygn. Det positiva är att jag har fått lära mig massor med spännande saker.
 
 
Bland annat har jag lyssnat på Sofia Wistam och Pernilla Wahlgrens podd som är helt underbar. 
De varvar livets sanningar med egna galna erfarenheter och krydddar med berättelser från lyssnare.
Bland annat fick jag stifta bekantskap med mannen som har världens längsta snopp,  John Dillermand. Han kan faktiskt göra nästan vad som helst med snoppen, fiska, skrämma bort lejon och hissa grannens flagga. Snoppen kan också leva sitt eget liv och stjäla glass ifrån ett barn.
Det är en tecknad dansk serie för barn som väckt starka reaktioner, men Danska televisionen är stolt över serien och kommer att fortsätta sända den till publiken som är riktad till 4 - 8 år.
 
 
Foto DR Ramasjang
 
En annan guldgruva är "Framgångspodden" med Alexander Pärleros. Börjar man lyssna är det svårt att sluta, kanske borde den här podden förses med en varningstext att den är starkt  beroendeframkallande. 
 
Jag ska erkänna att jag trodde inte det var sant när jag fick höra om att man kan gå på ormmassage i Egypten. Helt obegripligt enligt mig, vem vill utsätta sig för det frivilligt kan man undra. Men det är tydligen riktigt populärt, från början var det kostnadsfritt men nu har de börjat att ta betalt, 5 euro för en halvtimma. 
 
 
Ormarna sägs utöka utsöndringen av endorfiner och förbättra blodcirkulationen. Enligt ägaren till den här annorlunda massagesalongen kan ormmassagen lindra smärtor i muskler och leder. Däremot framgår det inte om ormarna kan lindra smärtor i samband med öroninflammation, men jag lämnar det därhän och fortsätter behndlingen med kortisonsalvan.
 
 
Jag är tveksam och avundas inte det teamet som producerade inslaget för finska YLE.
 
Veckan avslutades betydligt trevligare än den började även om öroninflammationen ännu inte riktigt gett med sig. Igår fyllde Tomas år och vi firade på en väldigt trevlig och mysig restaurang som ligger i vårt hus som heter Lava.
 
 
Grattis min älskade Tomas, vilken underbar födelsedagsmiddag vi fick uppleva tillsammans igår.
Massor med kärlek och goda energier till Er alla och tack för att du tog dig tid att läsa.
 
Karin

Tack för många spännande tips och upplysningar, Marie!! Stackars dig som fick öroninflammation, det gör jätteont.❤️Goda energier till dig!

Svar: Tack 🙏 fina du ❣️
En räkmacka är aldrig fel

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress