En räkmacka är aldrig fel

När det som inte får hända händer, en skön historia blir staty i Göteborg i form av en halv special och en aldrig spelad jullåt blev en superhit
Det har varit en märklig vecka som blandats av roligt, stora framåtrörelser i viktiga projekt och total  förtvivlan.
 
Jag börjar med det som ligger närmast om hjärtat och det är pappa Willy som just nu ligger på Borås Lasarett med ett nyopererat lårben som skruvats ihop med en spik. Till allas vår stora lycka kan jag berätta att hans starka kämpatakter sitter i. När min syster pratade med honom var han lite snurrig efter allt morifn i samband med operationen och berättade att ha f n inte fått någon djävla operation.  
Sköterskan jag pratade med igår berättade att han har väldigt ont, men han vägrar att erkänna det, hon hade fått dra det ur honom. När han fått påfyllning av det smärtstillande blev han mycket piggare och kunde vara uppe och gå en stund. Jag och min syster har en teori om att han inte vill säga att han har ont i tron om att han får åka hem tidigare, han fungerar så pappa Willy.
 
 
Nu får vi hålla tummen och allt vi kan hålla i så att han snart mår bättre, Heja dig pappa!!!
 
När vi ändå är i Göteborgstrakten kan jag berätta att en skön historia kommer troligtvis att bli en staty i Göteborg. Det handlar om Göteborgsklassikern "halv special" med anor från 1940-talet. Det var korvförsäljaren Albert Johansson som skapade maträtten för att tillmötesgå två fotbollsspelare som inte kunde bestämma sig om de ville ha bröd eller mos till korven, så Albert serverade med både bröd och mos. Det är oklart hur den ska se ut, kanske på en piedestal, kanske med värmeslingor så man kan värma sig på den eller kanske som en jättestor halv special som man kan sitta på. Jag kommer följa statyns utveckling och ser fram emot att förhoppningsvis en dag få se den live utanför Kville saluhall på Vågmästarplatsen.
 
Förra veckan hade vi väldigt trevligt besök av Emil och Eskil som varit här för att träna laser. Det är alltid trevligt att få gäster, det livar upp tillvaron. Tack för den goda middagen på Lava och tack för filmen "Diktatorn" med Borat, underbart att få skratta!
 
 
Visste ni att Roxettes låt "It must have been love" som var med i filmen Pretty Woman från början var en jullåt? Så är det faktiskt. Roxette lyckades inte så bra utomlands med sin första skiva "Pearls of passion".
Tyska skivbolaget hade svårt att få med låtarna på radion, men bad dem att skriva en jullåt så kanske det skulle gå att komma åt radion under julsäsongen. Per Gessle gick hem och skrev "It must have been love" som från början hade en jultext. Men inte tusan blev den spelad i Tyskland, det hände ingenting. Tiden gick och Roxette slog igenom i USA & turnérade med Joyride då en kille från skivbolaget i LA ringde en dag och frågade om de inte kunde skriva en låt till en film. Per förklarar att de är på väg till Australien och har inte tid att skriva någon låt, men vi har en gammal ballard som är jättebra, det är visserligen en jultext med den går att skriva om. Så blev det, den Tyska jullåten som aldrig spelades blev en dundersuccé till filmen "Pretty Woman, vilken tur att Tyskland beställde en jullåt trots allt. 
 
 
Förresten såg jag att Julia Roberts lackstövlar som hon hade på sig i rollen är till salu. Har för mig att de beräknas gå för någonstans mellan 113 000 - 166 000 svenska kronor om någon av er är intresserad.
 
Nu ber jag er alla underbaringar att skicka goda energier till pappa Willy så att han snart mår bättre, han behöver alla energier som han kan få.
 
Den här veckan vill jag dela med mig av Thomas Di Levas kloka ord som jag tror att många av oss behöver ta till sig och fundera över. 
 
 
Mycket kärlek och goda energier till Er alla och tack för att du tog dig tid att läsa.
 

Karin

🥰skickar goda energier till pappa Willy.
Kram🤗

Svar: ❣️🙏❣️Tack Karin 🥰
En räkmacka är aldrig fel

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress