En räkmacka är aldrig fel

Livets små underverk, en dröm går i uppfyllelse, frossa i skaldjur och dyrt med verktyg för rymdpromenaden.
Jag är lyckligt lottad som är moster till fem gudomliga syskonbarn och som om det inte vore lycka nog  är jag gammelmoster, eller gammelmonster som lilla Molly kallade mig när hon var liten och inte kunde säga gammelmoster, till sju bedårande syskonbarnbarn. Nyligen var jag nere i Varberg óch fick den stora äran att gosa med Lillebror som är det senaste lilla underverket, det kändes stort.
Grattis Alexandra och David till er fina son!
 
 
Den här lördagen fortsatte i lyckans tecken, ytterligare en dröm skulle visa sig gå i uppfyllese nämligen att få besöka Håstensgrillen Rocker´s Pub i Varberg. Det här stället är berömt för sina extremt stora portioner, då menar jag fett med grymt extremt stora portioner. På menyn finns till exempel en "Insane monstersteak" som består av 1 kg entrecote, 30 skivor bacon, diverse såser och massor med klyftpotatis. Man kan också beställa en "Big bad ass crazy burger" som är 1 kg kött, 20 skivor bacon, 20 lökringar, jösses vad mycket dressing och diverse olika grönsaker. Lyckas man äta upp hela portionen belönas man med en keps, medalj och ett Rocker´s glas. Min syster trodde först att jag skämtade när jag sa att jag ville gå dit, men hon blev varse att det var på allvar. Hon kunde inte riktigt förstå min önskan att få besöka Håstensgrillen. Det handlade inte om att jag var sugen på att äta ett kilo hamburgare eller två kilo köttbullar, utan för mig handlade det om att få se och uppleva vilka personer det är som går hit och äter dessa jätteportioner. Det var en upplevelse kan jag lova, mycket blandad publik med unga, gamla och sköna original. Gästerna ankom i olika transportmedel, allt från cykel till raggarbil och Porsche. Vi satte oss ute i solen och tog var sin öl och delade på en mellanstor portion pommes, perfekt middag för tre personer.
 
 
Nu är det säkert många av er som tänker att det här kan inte vara möjligt, då kan jag rekommendera er att gå in på Youtube och Matkoma och se när de besöker grillen och äter två, just det, TVÅ jätteportioner var. 
 
Kvällen fortsatte med skaldjursfrossa, havskräftor, räkor och norra Europas godaste ost Onkel Knas.
Det var en supermysig kväll med min syster, hennes sambo Thomas och katten Bosse som inte ville vara med på bild. Dock ser ni hans färgglada tron där han gillar att ligga och vila. Vem vill inte ha en sådan tron?
 
 
 
Jag och min syster har varit och hälsat på pappa Willy, visserligen fick vi bara träffa honom 30 minuter åt gången, men det är så härligt att få se honom även om det bara är korta stunder. Den här dagen hade vi med oss Pommac, pappas absoluta favoritdricka. 
Det var en fin vecka jag fick nere på Västkusten och det känns sorgligt varje gång jag reser tillbaka till Stockholm även om jag vet att jag snart får träffa honom igen. 
 
 
Jag blev inte gladare direkt av att jag åkte på influensa när jag kom hem med feber, ont i huvudet och värk i kroppen. Jag testade mig och det var inte corona utan en helt vanlig hederlig influensa.    I morgon ska jag få ta mitt första vaccin och jag hoppas att jag får det ryska, Sputnik. Det hör man ju på namnet hur bra det är, Sputnik - klart man vill ha en dos sådant i sig. Kanske börjar man prata ryska flytande, jag är full av förväntan. Jag är naturligtvis väldigt tacksam över vilket vaccin jag än får. Här i Stockholm slåss vi om tiderna för att få en spruta, så är det inte överallt. Delstaten New Jersey i USA belönar sina invånare med en stor stark om de tar sitt vaccin nu under maj. Jag känner tvärtom, jag skulle gärna bjuda någon på en stor stark om jag hade kunnat få min spruta snabbare.
 
På tal om Sputnik, att det är dyrt att åka ut i rymden vet vi alla och vi vet att allt som har med rymden att göra kostar mycket pengar. Den här veckan läste jag att en skruvdragare för rymdpromenader kostar 15 miljoner, det är väldigt många slantar. Om jag ska ge mig ut i rymden kan jag inte tänka mig att resa utan mitt favoritverktyg, rubank, undrar vad den kostar att producera för en rymdresa.
 
Jag avslutar inlägget med en bild på vackra Lillebror, det framgår rätt tydligt att han har den berömda kalufsen från gammelmorfar Willy.
Mycket kärlek och goda energier till Er alla & tack för att du tog dig tid att läsa.
Jag vill också framföra ett stort tack till alla som på olika sätt hört av er och undrat varför inlägget dröjt, det värmer så mycket i mitt hjärta.
 
 
Det finns många underverk, Lillebror är ett av dem.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress