En räkmacka är aldrig fel

Påskfirande på Pampas Marina, en tokig Påskdag då livet överraskade mig & tips på sockerchock om du vill maxa dina springresultat
Vi firade Påskafton med brunch på Pampas Marina med Oskar, Jessie, Alec och Linnéa. En oförglömlig kulinarisk upplevelse jag varmt kan rekommendera. Roligast var förstås att få träffa alla och kunna sitta ner & prata utan en flyttcirkus som konstant pockar på uppmarksamhet. Anton, Freja och Evelina kunde inte vara med, vi saknade Er mycket!
Ps. Kvinnan bakom mig blänger ilsket på den unga franska mannen som erbjöd sig att fotografera oss. Undrar vad han gjort för att förtjäna det onda ögat Ds.
 
 
Jag frossade i olika sillar, bland annat en inlagd stark senapssill som är bland det godast i sillväg jag har ätit. De hade också en marinerad grillad rostbiff som var helt gudomlig och massor med grillade grönsaker, olika sorters sallader och kallskuret.
 
 
Bland varmrätterna fanns friterade kycklingvingar i chili, grillade revbensspjäll, omelette, köttbullar, prinskorv, stekta ägg, falafel, pommes, små söta minihamburgare, grillad potatis med flingsalt, panerad torskfilé för att nämna några av rätterna. Jag blir alltid lika deprimerad när jag kommer till insikt med att jag inte kan äta hur mycket som helst, det är så tråkigt. Dessutom behöver man spara plats för efterrätterna och alla gottisar.
 
 
Längst till vänster är en smågodisbuffé, den kanske inte syns så bra på bilden men på plats lyste den upp som ett färgglatt konstverk. Alla godsakerna fick inte plats på bilden, det fanns en fruktbuffé och lite andra rätter som creme brullé bland annat. Själv valde jag noga mina desserter och jag önskar att jag hade kunnat äta mer för det var galet gott!
 
 
Innan vi skiljdes åt delade vi ut Påskägg och alla blev väldigt besvikna att det inte fick uppleva kacklet. Vi brukar gömma äggen och så får de gå runt och leta, jag och Tomas går bakom och sköter kacklet. Lågt kackel då är man långt ifrån och ju närmare man kommer sitt påskägg desto högre blir kacklet. Det är min svärmor Ami som har invigt oss i kacklet och jag har blivit jättebra på att kackla både högt och intensivt.
Tomas och jag fick också Påskpresenter som inte går av för hackor. Ljuvliga praliner från Ejes choklad på Erik Dahlbergsgatan, där finns chokladpralinernas Rolls Royce - de bästa av de bästa. Tack snälla Alec och Linnéa, ikväll ska vi festa loss på dem. Oskar & Jessie hade verkligen fått till en otippad present. En vinflaska iklädd flytväst med visselpipa, så genigaliskt. Nu återstår det bara att lära vinflaskan att vissla i pipan.
 
 
Tack snälla Oskar och Jessie, vi tänker att flytvästen också kan fungera som en vinkylare, vi får testa och se.
 
 
Påskdagen blev en tokig dag och inte alls så som jag hade tänkt mig. Den blev så mycket bättre. Planen var att köra Tomas och Anton till Operah och sedan hämta dem när det flyttat henne. Under tiden tänkte jag packa upp minst 8 flyttkartonger och ta en springtur. Riktigt så blev det inte. När jag kom hem efter att ha lämnat Tomas och Anton packade jag upp en och en halv kartong & drabbades av akut trötthet. Jag la mig på soffan för att vila några minuter och vaknade två timmar senare. Då var det dags att hämta Tomas och Anton i Viggbyholm. På vägen hem stannade vi till hos mina svärföräldrar som bjöd på en läcker kak-buffé. Bland annat hade min svärfar Stellan bakat en Budapestlängd. Tänk, jag har undrat vem som egentligen bakar Budapestlängder förutom de som tävlar i Sveriges Mästerkock. Nu vet jag en, min svärfar Stellan Sandström och det är dessutom den godaste Budapestlängden jag någonsin ätit. Kak-buffén blev min frukost och lunch, man kan säga att den bestod av Budapestlängd, äppelpaj och vaniljglass, supergott! När jag kom hem blev det en springtur och jag kan säga att jag har aldrig sprungit den sträckan så fort. Mitt tips till er om ni vill maxa era springreslutat så grunda med Budapestlängd, äppelpaj och vaniljglass. Det gör susen.
 
 
Det är så vackert ljus nere vid båthuset när solen börjar gå ner. Lite kyligt dock så det var mössa och vantar på. Skulle jag ändå frysa finns det bara en sak att göra, springa fortare. Det är inget mer med det.
 
 
Nere vid båthuset ligger några hus med några fina träd som speglar sig så vackert i vattnet.
 
 
Vilken underbar Påskdag det blev, inte alls som planerat utan mycket bättre precis så som det kan bli när livet överraskar.
 
Med de orden avrundar jag veckans inlägg och tack så mycket för att du tog dig tid att läsa.
Mycket kärlek och goda energier till er alla från mig och Påsktomte-gubben jag träffade på under dagens springtur.
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress