En räkmacka är aldrig fel

Ibland kan lyxen blinka blått, jag och min bil-lyckospindel, en kryddträdgård börjar ta form och oönskade gäster brutalt dödade med osthyvel & massiv giftattack
Den här veckan har verkligen bjudit på guldkant utöver det vanliga. Min lyxlördag med Yoga och mysfika med min bästkompis Karin ger mig så mycket lycka och supersköna energier.
 
 
Veckan fortsatte med en lyxtisdag, något alla borde unna sig lite då och då. Jag och Tomas hade bokat in oss på båten Blidösund där Adolphson och Falk spelade på kvällen. Vi började med en tre rätters middag i restaurangen och sedan gick vi ner och lyssnade på konserten. Så bra och så trivsamt. Det är en exklusiv spelning med få gäster så det blir en väldigt nära och intim stämning. Och ja, de spelade "Blinkar blå".
 
 
 
Efter den här härliga turen promenerade vi till Hotell Hellsten på Luntmakargatan som vi bokat in oss på. Det är ett roligt hotell med mycket spännande små detaljer och en brokig historia. Här blandas inredning med föremål och möbler från Europa, Asien, Mellanöstern och Afrika. Huset byggdes 1898 och har haft en massa med olika verksamheter som till exempel häststall, tryckeri, pälsmakeri, skivbolag och lönnbordell.
 
 
Jag kan tillägga att jag blev förälskad i det här hotellet i samband med att vi var här och filmade ett antal scener för en av Beck-filmerna. Tänkte då att här skulle jag vilja bo någon gång och nu när jag gjort det känner jag att här vill jag bo många gånger till.
 
 
Nu ska jag berätta om en väldigt gullig relation som jag har med en liten spindel som bor på min bil, närmare bestämt vid dörrhantaget till förarsidan. Den här lilla vännen har jag sett sedan i början av april och tänkt att det kan bli tuft för en spindel att bo utanpå en blå bil med en ägarinna som susar fram både hit och dit. Men spindeln trivs så fint, när jag ska öppna dörren kryper han in i något utrymme i själva dörrhandtaget och håller sig där tills jag parkerat och allt är lugnt. Då kommer han fram och jobbar på med sina nät. På dagarna står jag på en pendlar parkering och häromdagen hade spindeln vävt ett nät mellan mig och grannbilen. Men när jag kom och öppnade bilen pinnade den in i dörrhandtaget och vi susade hem till Skärgårdsstad.
 
 
När vi kom hem hann jag precis stänga dörren och på en sekund svängde sig spindeln snabbt ner på en liten tråd och gungade fram och tillbaka. Det var som att jag kunde höra hur glad han var att äntligen vara hemma i tryggheten igen.
 
 
Spindlar är mitt lyckodjur och jag är så glad att just den här spindlen valt att hänga hos mig.
Jag gör förstås allt för att han ska känna sig hemma och välkommen.
 
Ett annat djur eller kanske insekt, som inte bringar någon lycka utan snarare olycka är myror. Då menar jag inte myror ute i skog och mark utan de som helt enkelt marscherar in i hemmet  och förpestar tillvaron. När jag kom hem efter yogan i lördags kryllade det av svarta små myror som prydligt gick på rad från altandörren, upp för ett litet trappsteg och in i vardagsrummet. Hundra och åter hundra, eller kanske tusen och åter tusen. Jag använde min väl beprövade metod som är kross med osthyvel och Tomas kom senare med effektivt giftmedel. Resultat Marie mot myrorna 1000 - 0.
 
 
En annan stor händelse den här veckan är att jag har fått en basilika-planta av min vän och tidigare kollega Åsa som jag planterat om och kommer ösa massor med kärlek över.
 
 
Här växer den så att det knakar i sin kruka och jag är helt övertygad om att den kommer växa så till den milda grad att det blir ett helt buskage. Jag har varnat grannen om att den eventuellt kan bli så stor att han får begränsat med eftermiddagssol, han är med på det.
 
 
Med det avrundar jag för idag och tackar dig för att du tog dig tid att läsa.
Massor med kärlek och goda energier till Er alla.
 
 
 
 
Karin

❤️Vad lyxigt Bästkompis! Lyxtisdag och lyckospindel också!!!🥰🍀🥳

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress