En räkmacka är aldrig fel

Skål för pappa Willys elrullstol, ställen som är precis så som de alltid varit ger mig lugn & lycka och kärlek till vår uteplats belönades med träningsvärk.
Den här veckan har jag varit nere i Göteborg och hälsat på pappa Willy och där skålade vi för att han äntligen fått sin efterlängtade elrullstol efter många månaders hårt kämpande av min älskade syster Mona. 
 
 
Man kan tro att segern är i hamn när rullstolen är levererad till pappa, men så enkelt är det inte. Då börjar en ny strid, personalen behöver få utbildning på hur man kör den. Mona ringer, skriver, jagar ansvariga som är på semester och till slut lyckas hon få till det, arbetsterapeut och personal träffas hemma hos pappa så att premiärturen kan gå av stapeln. Pappa var så nöjd, ögonen gnistrade på honom när han berättade om sin nya "mackapär".
Men det är fortfarande utmaningar för att elrullstolslyckan ska bli total. Det behöver finnas ett utrymme i fastigheten där rullstolen ska kunna förvaras och låsas fast, lås och kedja ska införskaffas och pappas försäkring behöver kollas upp så den omfattar elrullstolen. Mona jobbar på och snart hoppas vi att alla bitar är på plats. det är inte helt okomplicerat därför att pappa är den första som fått en elrullstol så det finns inga tidigare case att kika på hur de har löst de olika utmaningarna.
Fortsättning följer.
 
Med risk för att uppfattas som en bakåtsträvare erkänner jag att jag älskar att få uppleva ställen/platser där allt är som det alltid har varit. I veckan besökte jag min fantastiska hårfrisörska Marie H, som jag har klippt mig hos till och från sedan cirka 36 år tillbaka. Nu är det nog tio år sedan jag var där senast, men när jag klev in i salongen fylldes jag av total lycka och kände nästan som en euforisk harmoni.
 
 
Salongen är så grymt fint inredd med stora guldspeglar, vackra tapeter och massor med detaljer som skapar en underbar stämning. Det bästa är att personalen jobbar kvar sedan starten för ca 36 år sedan och jag blir så glad att träffa Marie & Terese som klippt mig och min familj under många, många år. Även om lokalen är renoverad så känns det som att få komma tillbaka till en plats som alltid funnits i mitt liv och som fortfarande finns kvar. Tänk att det finns sådana ställen, trots allt som händer i världen så finns det små smultronställen som bara finns där oavsett vad som händer.
Nu kanske ni tror att jag gör reklam för Klippotek Dandy, men så är inte fallet. De behöver ingen reklam, de är konstant fullbokade så vill du gå dit - boka i god tid.
 
Tro det eller ej, men nu ska vår fina uteplats få välbehövlig kärlek. Det är ingen rolig historia när gräs och grödor tar över tegelplattorna, jag får nästan känslan av att det är en plats som är obebodd. Så jag började rensa bort allt ogräs och det var ingen lek men en trevlig och meditativ syssla. Jag älskar när man ser resultat på det man utfört, såhär såg det ut innan.
 
 
Såhär såg det ut efteråt.
 
 
Jag är nöjd och jag har en härlig träningsvärk på baksidan av lår och rumpa. Snygg uteplats och uppenbarligen ett bra träningspass. Nästa vecka ska jag köpa krukor och och plantera vackra blommor.
 
Massor med kärlek och goda energier och tack för att du tog dig tid att läsa.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress