En räkmacka är aldrig fel

Alla borde ha en Hassan, hedersdoktor som är värd att få en medalj ur konungens hand, dyr tavla med hål i och lyxlördag med yoga, surdegsfralla & korsord
Den här veckan slutade verkligen på topp. I fredags åt jag lunch med min före detta kollega och vän Hassan, världens bästa Hassan. Vi har inte hörts av på typ ett och ett halv år och det var obeskrivligt roligt att få träffa honom igen.
 
 
Hassan arbetar på ett företag som hjälper oss med alla utlandstransporter för kistor och urnor. Det är nämligen ingen lek när en avliden ska transporteras till sitt hemland. Det är en ocean av papper som ska stämplas och översättas för att en urna eller kista ska kunna resa hem. Hassan och hans kollega är världsmästare på detta vilket vi i branschen är obeskrivligt tacksamma för. 
 
Vi åt lunch i den nya skrapan i Hammarby Sjöstad där Hassan och hans kollega även har sitt kontor. Det var väldigt roligt att få se det då jag har följt bygget av skrapan under lång tid och varit nyfiken på reslutatet. Restaurangen i entrén har jättegod mat, jag åt sushi som var helt fantastisk.  
Tack Hassan för en jättetrevlig lunch, du har ett stort hjärta, du är klok som en bok och har en härlig humor. Jag har sagt det förut och jag säger det igen, alla borde ha en Hassan.
 
Mitt hjärta gjorde en frivolt när jag läste att Umeå Universitet utsett Sofia Åhman till hedersdoktor vid den medicinska fakulteten för sina insatser för folkhälsan. Halleluja, jag kör mycket med Sofias gympa och den är grymt bra. Grattis Sofia, du borde få en medalj ur konungens hand och varför inte Nobelpriset!
 
 
Det har väl inte undgått någon att Andy Warhols tavla Shot sage blue Marilyn, såldes nyligen på auktion hos företaget Christie i  New York.
Konstverket målade Andy Warhol 1964, två år efter Marilyn Monroes död. 
Målningen är 1 x 1 meter och ingår i en kvartett som föreställer Marylin Monroe i olika kulörter och går under samlingsnamnet "The shot Marlilyns" fritt översatt "de skjutna Marilyns".
 
Att tavlorna fått namnet kommer sig av att performanceartisten Dorothy Podber hösten 1964 klev in i Andy Warhols studio "The Factory", tog upp en pistol ur sin handväska och sköt hål genom tavlorna som stod staplade mot varandra i lokalen. Andy Warhol hade tidigare gett sitt medgivande då han trodde att Dorothy Podber menade att hon skulle "skjuta" alltså ta ett par bilder med sin kamera. 
 
                                                                                                                       Foto:AP/TT
 
Tavlan såldes för 195 miljoner dollar, allstå nära två miljarder kronor vilket kan tyckas är mycket pengar, men inte om man jämför med Leonardo da Vincis tavla Salvator Mundi som gick för 450 miljoner dollar på auktion. 
 
Nu i helgen fick jag en riktig lyxlördag, lyx kan vara så många olika saker och för mig kan det vara att få yoga och kanske att få äta en surdegsfralla med jordgubbste på Fine Food Kärlek och Mat i Hammarby Sjöstad.
 
 
Så enkelt kan det vara, för att upphöja lyxfaktorn köpte jag en tidning med korsord och vips så spreds sig känslan av semester i hela kroppen. 
 
 
Det är något med korsord som jag förknippar med att vara ledig, sitta på en varm klippa och lösa kriss kross är sommar och semster för mig.
 
Nu ska jag återgå till semestermood och fortsätta med mina korsord.
 
Tack för att du tog dig tid att läsa.
Mycket kärlek och goda energier till Er alla.
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress