En räkmacka är aldrig fel

Morgonstund har guld i mund, bautabasilikan växer & frodas, jävla räkor men lax går bra hälsar pappa Willy och en gravsten som har en stor plats i mitt hjärta
Det finns ett ordspråk som heter "Morgonstund har guld i mund" och det betyder att den som går upp tidigt får mycket gjort och det låter logiskt. Tråkigt att det inte finns motsvarande för den kvällspigga, typ "Kvällsstund har guld i mund". Det kan bero på att man inte är lika produktiv på kvällen, så även om man är bra på att vara uppe sent så utför man inte lika många göromål som den som går upp tidigt. Nu spekulerar jag hej vilt utifrån mig själv och kan konstatera att mina bästa dagar då jag får mest gjort, är gladast och känner livet som starkast är de dagar då jag går upp extra tidigt trots att jag inte är någon morgonmänniska och startar dagen med en springtur. Den här bilden tog jag på mitt hemmakontor i fredagsmorse efter en tidig springtur och jag kan meddela att jag utförde både stora och små underverk.
 
 
I början av sommaren berättade jag att jag fick det stora nöjet & ansvaret att ta hand om en pytteliten Basilikaplanta. Jag har vårdat den med massor av kärlek, vatten och nya krukor, det har inte varit en lätt utmaning. Tomas har varit nervös och kännt oro när jag varit bortrest för tänk om något skulle hända vår Basilika, men det har gått bra. Jättebra faktiskt, så bra att den nu är snart en meter hög och bladen är stora som knytnävar.
 
 
Snart är jag på väg till vårt hem på Teneriffa och då flyttar Basilikan hem till min son Oskar och hans flickvän Jessie i Uppsala. De har båda gröna fingrar och har svurit ed till den allsmäktiga Basilika-guden att de ska pyssla om plantan med obegränsad kärlek, det känns tryggt och troligtvis har den vuxit på sig så till den milda grad att jag kan öppna Sveriges första självplock av Basilika till våren.
 
Jag har varit nere i Göteborg och hälsat på pappa Willy som de senaste månaderna dissat räkor som han alltid haft en obegränsad kärlek till. Nu går dem bort, "jävla räkor" för att citera honom. Pappa blir vansinnig för att räkorna har en tendens att trilla av gaffeln eller snitten så nu har min superkloka syster kommit på att vi kan göra snittar med lax och pepparrot som tilltugg till det obligatoriska bubblet som serveras kl. 18.00.
 
 
Jag har förmånen att ha ett av de absolut bästa arbeten som finns. Jag rekryterar, utbildar och handleder begravningsrådgivare på ett företag som gjort att den här branschen tagit stora kliv framåt. Det är få förunnat att få uppleva den här typen av utveckling och att få vara en del av det. Nu i veckan hade vi en rundvandring på Norra begravningsplatsen och då passerade vi en av mina favoritgravstenar, nämligen Ferdinand Bogerg och hans fru Anna. Man kan inte annat än att älska den här texten. "Här förvaras i var sin urna de i krematoriet brända resterna av Anna och Ferdinand Boberg. Låt vår aska vila i frid". 
För er som undrar vem Ferdinand Boberg var kan jag berätta att han är en av Sveriges främsta arkitekter och har ritat bland annat NK-huset, Rosenbad och Thielska galleriet.
Vilken är din favoritgravsten?
 
 
Nu blir nog många nyfikna på min arbetsplats och flera är säkert sugna på att kanske söka sig till oss, välkomna att kika in på Lavendla begravning och juridik.
 
Med det avrundar jag för idag och tackar så mycket för att du har tagit dig tid att läsa.
Mycket kärlek och goda energier till Er alla.


Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress