En räkmacka är aldrig fel

Vad i allsin dar gör jag vid Riksdagens urna för val av talman, Drottningmodern efterlämnar ett riktigt bra-att-ha-arv och i David & Katarinas kök vill jag alltid vara
Man kan verkligen fråga sig vad jag gör i Plenisalen vid urnan som användes i måndags för val av talman. Ni kanske tror att jag var där för att lägga en röst, men så var det inte även om det vore rätt rimligt. Jag var på besök hos min bästkompis Karin som är riksdagskvinna och hon sköter tekniken för sändningarna från Riksdagen tillsammans med sina kollegor. Viktigt jobb.
Det är en imponerande urna som är gigantiskt stor, röstsedlarna är troligtvis jättestora.
 
 
En annan viktig detalj i Plenisalen är talmannens klubba, mycket att styra upp i Riksdagen för mig kände jag.
 
 
När jag ändå var på besök var det lika bra att sända lite politik, hur svårt kan det va?
 
 
Det var många år sedan jag satt i ett kontrollrum, det var på tiden att jag fick en dos.
 
 
Sändningen gick förstås strålande, mycket tack vare Karin som är så cool! 
 
 
Jag kan utan att tveka påstå att Riksdagen är en av Sveriges vackraste arbetsplatser. Miljöerna är helt underbara och vart man än vänder blicken fångas man av spännande konst. Om jag arbetade där skulle jag inte ha tid att jobba för jag skulle ha fullt upp med att njuta av allt vackert. Här bjuder jag på några gudomliga miljöer jag fick uppleva.
 
 
 
 
 
 
Riksdagen är fullt av olika porträtteringar av politiker som arbetat här, alla med olika uttryck.
Olof Palmes byst är rätt mycket Olof Palme som jag minns honom.
 
 
Thage Ehrlander ser nöjd ut.
 
 
Likaså Ingvar Carlsson, men påminner han inte lite om Carl Bildt?
 
 
Carl själv var skulpterad i trä och hade ett annorlunda uttryck. Undra vad han själv tycker om porträttet, men jag antar att man får vara tacksam för att man får hänga här i Riksdagshuset.
 
 
Mitt Göteborgs hjärta skuttade till när jag träffade på en skulptur av Poseidon skapad av Carl Milles.
 
 
Jag är så tacksam att Karin bjöd in mig och visade mig runt. Tiden gick alldeles för fort, jag skulle vilja vandra runt i timmar, kanske dagar eller veckor...............
Jag kan inte att få nog av allt vackert.
 
Det var en sorgens dag då vår Drottningmoder Queen Elisabeth dog, sorgen slog mig så hårt att jag fick både feber och ont i halsen. Hur ska världen klara sig nu utan denna fantastiska kvinna, ingen vet. Vi får vara starka nu och minnas denna färgstarka och inspirerande person.
 
 
Det är ingen enkel mantel att axla för Charles och det har varit många gliringar om honom på sociala medier där många anser att han har haft världshistoriens längsta praktikplats.
 
 
Det är inte bara tronen han ärver, Drottningen har också lämnat efter sig ett riktigt bra-att-ha-arv.
Bland annat har han ärvt hela hennes garderob med dräkter, kappor och hattar i alla tänkbara färger och nyanser. Han har också ärvt alla svanar i Storbritanien vilket är en tradition. Det är dock oklart vad det innebär och vad som förväntas av honom som Storbritaniens svanägare. I arvet ingår även en frimärkssamling till ett värde av 1 miljard och naturligtvis fastigheter och massor av annat smått och gott. Ett bra-att-ha-arv helt enkelt.
 
Det finns ett mycket speciellt kök i en villa på Tranholmen där David Enmark driver Davidathome som är en annorlunda restaurangupplevelse. Man äter och umgås med vänner och okända gäster i David och hans fru Katarinas kök. Idén kommer från Kuba där man också öppnar upp sina hem - en så kallad paladar.
 
 
I fredags var vi där tillsammans med två av mina närmaste vänner och deras respektive. Jag kan bara säga att jag saknar ord för denna matupplevelse, det kan vara så att jag aldrig i hela mitt liv ätit och druckit så gott. Det är inte bara maten, det är även den mysiga och familjära stämningen David och Katarina som skapar lyfter besöket till oanade höjder.
Under tre och en halv timma avnjuter man fem olika rätter med utsökta viner.
Det är lång väntetid så tveka inte, boka bord - handen på hjärtat när skämde du bort dig själv senast?
Vi bokade i januari och fick bord i september, men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.
 
Jag avslutar med bilder på menyn och tackar allra ödmjukast för att du har tagit dig tid att läsa.
Mycket kärlek och goda energier till Er alla.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Karin

Så trevligt att du kom och sände lite på Riksdagen åt oss, det var på tiden att sitta lite i kontrollrummet som sagt! Och vilken vecka Marie, fantastiskt att läsa i bloggen om middagstipset! Jag förstår verkligen att det var godaste middagen!!

Svar: Jag vill gärna komma tillbaka vid något tillfälle och få njuta mer av all vacker konst.
En räkmacka är aldrig fel

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress