En räkmacka är aldrig fel

Välkommen till numera fd.frusandstroms blogg, det bor en gallerist i mig, nu vet jag varför jag behöver ett mäklarrent kök för att kunna sova gott & plötsligt händer det!
Som ni märkt har jag under en tid behövt skjuta ut mig från livet för att styra upp saker och ting. Under de här veckorna har jag lyckats genomföra bland annat följande:
 
 • Skilja mig
 • Flytta in i en ny lägenhet
 • Blivit begåvad med troligvis Sveriges roligaste granne
 • Svimmat tre gånger. En gång i en trappa och då bet jag av en bit av läppen men annars gick det bra.
 • Legat på sjukhus
 • Sprungit ca 54 mil
 • Gått ner över 10 kilo helt ofrivilligt
 • Varit gallerist i en vecka och haft utställning med vår moster och mormors konst
 • Skrivit ett synopsis till en bok jag ska skriva och ge ut
 • Fått en ny fin vän här på Teneriffa 
 • Knäckt koden hur man  åker i kollektivtrafiken här på ön vilket gör att jag känner mig ännu mera som en spanjorska.
 
I början av juli hade jag och min syster en utställning med vår mormor och mosters konst i ett galleri som ligger i Socitetsparken i Varberg. Det är nog det roligaste jag och min syster gjort tillsammans någonsin. Vi gick in i hela det bohemiska konstnärslivet med sus och dus och utställningen blev en succé. Det var oerhört intressant att få lära känna galleristen i mig som jag inte ens visst fanns där. Det var så trevligt att träffa allla människor som kom in på Galleriet, de flesta hade en historia att berätta om vår moster som var en välkänd profil i Varberg.
 
 
Jag skulle kunna vara gallerist alla dagar i veckan, bjuda på kaffe & kaka, sälja lite tavlor och småprata med trevliga människor. Nästa år skulle vår moster ha fyllt 100 år  och då ska jag och min syster ordna en ny utställning. För övrigt kan jag berätta att min syster inte bara är driftig och en rolig person, hon är också väldigt glad vilket smittar av sig på omgivningen. Älsk på den.
 
 
Vår moster var albumerist, dåtidens svar på scrapbooking fast upphöjt till 10 000. Vi talar elitklass här. I sina album skrev hon små dagboksanteckningar som hon blandade med foton, glasspapper, kvitton, tidningsartiklar, biobiljetter, krognotor och allt annat som kom i hennes väg. Min syster har sparat alla album och det är ca 250 stycken. Vilken guldgruva, det är en fantastisk upplevelse att läsa igenom dem. I ett album från 1978 skrev moster:
 
Efter några timmar då Plomman diskat färdigt, (jag kalllades för Plomman), åkte vi ner till NK och åt ostsmörgås och Wienerbröd. Efter fikat blev jag trött och vi åkte taxi hem. Det här är min moster i ett nötskal, hon avskydde att diska och städa. Hon köpte hellre nytt porslin än att diska så varje gång jag kom dit tog jag tag i disken och det blev nog faktiskt några timmar.
 
 
Jag har en känsla av att de här diskupplevelserna är anledningen till att jag inte kan sova gott om jag inte har ett mäklarrent kök när jag går och lägger mig.
 
Vill också berätta att moster skriver även vid det här tillfället att jag väckte henne på natten kl. 01.30 och frågade om hon hade borstat tänderna. Hon skriver att det hade hon inte gjort men gick upp och borstade dem. Nästa dag frågade hon om jag kom ihåg att jag sagt det till henne, men det gjorde jag inte. Jag minns att jag var så orolig för hennes tänder eftersom hon ofta åt godis i sängen innan hon somnade. Hon var en underbar kvinna vår älskade moster Mona.
 
Den 11 juli hade jag den stora lyckan att få flyga ner hit till Teneriffa med Oskar min äldsta son. Det var första gången för honom att hälsa på här och det var jättekul att visa honom allt här. Höjdpunktena var nog när vi åkte till Los Cristianos och köpte fotbollströjor.
 
 
Att sedan få gå på fotbollsmatchen och heja fram vårt lag Teneriffe syd som spelade mot Marino var också superkul. Självklart vann vårt lag och det beror troligtvis på att vi sponsrat med deras fotbollströjor.
 
 
Oskar hjälpte mig också att knäcka koderna för hur kollektivtrafiken fungerar här, så nu far jag runt på lokalbussarna med alla spanjorer och känner mig om möjligt ännu mer som en spanjorska. Tänk, plötsligt så händer det. 
Tack Oskar för två jättefina veckor, det var så roligt att du hälsade på!
 
 
Det här var en liten resumé om vad jag har gjort de senaste två månaderna ungefär, vad har du haft för dig?
 
När livet slungar dig ut i det okända, håll hårt i det du tycker om. Jag tycker om att skriva min blogg. Jag är tillbaka. Mycket kärlek och goda energier till er alla från mig, Fd frusandstrom & tack för att du tog dig tid att läsa.
 
 
Anonym

Hjälp vad du hinner med! Kära du livet tar sina svängar och du sladdar med och förädlar dina upplevelser! Kram från mig❤️

Anonym

Hjälp vad du hinner med! Kära du livet tar sina svängar och du sladdar med och förädlar dina upplevelser! Kram från mig❤️

Svar: Det gäller att försöka sladda med så man kommer in på nya spännande spår. Kram ♥️
En räkmacka är aldrig fel

Solveig

❤️

Pia

Underbart! Du kanske vill komma och hjälpa mig som gallerist en stund.. Jag är urusel på att sälja min konst :-) Konstrunda har jag här hos mig 2-3 sept :-) Vääälkommen!!! Du behöver inte jobba.. räcker att hänga runt och vara glad :-)

Pia

Underbart! Du kanske vill komma och hjälpa mig som gallerist en stund.. Jag är urusel på att sälja min konst :-) Konstrunda har jag här hos mig 2-3 sept :-) Vääälkommen!!! Du behöver inte jobba.. räcker att hänga runt och vara glad :-)

Svar: Pia, är jag hemma kommer jag mer än gärna! Det skulle vara en ära att få hänga med dig på galleriet!
En räkmacka är aldrig fel

Karin

Fint bästa Marie!❤️Mycket bra att du väckte moster för att påminna borsta tänderna. Och otroligt glad bild på syster Mona. Ni måste verkligen vara de bästa galleristerna!!

Svar: ♥️😘♥️
En räkmacka är aldrig fel

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress