En räkmacka är aldrig fel

Solskenet kan bedra, duv-admiralen har beodrat reträtt & en oväntad morsdagshälsning med mycket fluff fluff fluff!
Solskenet kan bedra, var så säker.
Varje morgon checkar jag vädret för att se efter hur tidigt jag behöver springa för att få trivsammaste möjliga springtur utan att rinna bort i solgasset.
Den här perioden har slagit rekord. Mulet och kallt när jag kliver upp, mulet och kallt när jag går ner för trapporna inför min springtur men så fort jag kommer ut på gatan spricker det stora svarta molnet upp och fram träder en jättestor sol med jättevarma jättesolstrålar.
Jag springer och jag rinner men jag ger f-n inte upp men undrar i mitt stilla sinne vart det stora svarta molnet tog vägen som nyss täckte hela himlen.
Det kan jag berätta, molnet har tagit på sin osynlighetsmantel och väntar bara tills jag är tillbaka från min springtur och ska sätta nyckeln i porten. DÅ springer solen in och gömmer sig igen bakom det stora svarta molnet som täcker himlen igen helt plötsligt och där stannar sedan solen resten utav dagen.
Så har det varit här de första nio dagarna, det har varit kallt och så många kyliga dagar på raken har jag inte upplevt sedan jag kom hit 2019. Vädret har varit mycket bättre hemma vilket ni alla är väl värda. I lördags slog det om och nu är solen här för att stanna, for ever.
 
 
Bland det första jag gör när jag kommer till lägenheten här på Teneriffa numera är att springa till balkongen för att se hur det ser ut på krigsfronten med duvorna. Den här gången var det tämligen lugnt. En av plastormarna som låg på ett av skåpen hade blivit nerknuffad och bajsad på men thats it. Jag tog en lättnadens suck och monterade upp mitt nya stridsvapen, ugglan Hedvig. Nu sitter hon på ett av skåpen och ser farlig ut & vad jag kan bedöma så har duv-admiralen beodrat reträtt. Inte en duva på 11 dagar, det är en stor framåtrörelse i detta smutsiga krig.
 
 
En annan ovälkommen gäst som dyker upp här då och då är den eländiga kackerlackan om man nu får säga så om en art som funnits på jorden i över 300 miljoner år och är alltså äldre än dinosaurierna. De är dessutom extremt tåliga,de överlever kärnvapenexplosioner, kan leva i nio dygn utan huvud innan de svälter ihjäl och ska du dränka en kackerlacka behöver du hålla den under vattenytan i minst 40 minuter. Häromdagen hittade jag en som trasslat in sig i mattan ut till terrassen och dött. Troligtvis hade den inte ätit på nio dygn eftersom vederbörande dog knall och fall på mattan. Jag tog med mig den döda kackerlackan och gick ut på "krigsfältet" alltså duvbalkongen och ropade till dem att såhär går det när man muckar med mig.
 
 
I söndags var det mors dag som jag firade digitalt med mina underbara söner Oskar & Alec. Utöver det blev jag uppvaktad på ett minst sagt oväntat sätt.
Karl-Fredrik på Österlen skickade en videohälsning till mig, Världens bästa mamma med massor av kärlek och fluff fluff fluff. Jag trodde det var Oskar & Alec som skickat hälsningen men de blev helt förvirrade när jag tackade för den. Oklart vem som skickade den till mig, men jag blev i alla fall väldigt glad. Tack så mycket vem du nu än är.
 
 
 
Med det avrundar jag för idag, massor med kärlek och goda energier & tack för att ni tog er tid att läsa.
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress