En räkmacka är aldrig fel

Frisörskräck och lyckan att få bli ännu snyggare, på äventyr i Santa Cruz och den här lunchen vill jag äta alla dagar i vecka.
Jag har några saker som jag tycker är rätt obehagligt här i livet, eller har skräck för helt enkelt. En sådan sak är till exempel ormar, en annan när det ringer på dörren och en tredje som jag inte tidigare avslöjat är att gå till hårfrisörskan. Frisörskräcken har blivit mycket bättre med åren till skillnad mot orm- och när-det-ringer-på dörren-skräcken som snarare eskalerat. Fram tills för 10 år sedan kunde jag bara tänka mig att klippa mig hos Marie i Göteborg på hennes fantastiska salong Klippotek Dandy. När Pia frågade mig om jag ville följa med henne till hennes hårfrisörska här på Teneriffa tackade jag gladeligen JA, något som jag inte ångrar en sekund. Den här salongen drivs av två systrar, en som fixar håret och en som fixar fötterna. Det kan inte bli bättre, vi fick en härlig eftermiddag på salongen och jag blir alltid glad av att få bli ännu snyggare, (om det nu är möjligt).
 
 
Äntligen har jag fått uppleva Santa Cruz, Teneriffas huvudstad. Jag och Hans fick förmånen att åka dit med Pia och Einar som bott där under ett antal år och det de inte vet om Santa Cruz är troligtvis inte värt att veta. Santa Cruz är en väldigt fin stad med härlig arkitektur, underbara gator som erbjuder obegränsat med shopping och massor av trevliga restauranger.
 
 
 
 
Under promenaderna i Santa Cruz stannade vi till bland annat hos Pia och Einars skrädderska som har en syateljé med hög kreativitetsfaktor.
 
 
Här lämnar man in kläderna via en liten lucka, eller bara tar en pratstund med denna förtjusande kvinna. Den häftigaste upplevelsen var utan tvekan besöket på Saluhallen eller matmarknaden Mercado de Nvestra Senora de Africa, den har ingenting med Africa att göra utan är uppkallad efter ett katolskt helgon om jag läst rätt.
 
 
Här är ett eldorado av grönsakshandlare, krydderior, ostar, skinkor och alla olika tänkbara delikatesser.
 
 
 
 
 
Den absoluta höjdpunket hittade vi en trappa ner där fisk och skaldjursmarknaden finns. Pia och Einar visade oss till den bästa skaldjursbaren där vi åt en lunch som jag önskar att den aldrig skulle ta slut. Jag tror faktiskt inte att jag ätit så goda skaldjur någonsin och den här lunchen vill jag äta alla dagar i veckan.
 
 
 
 
Med det avslutar jag veckans inlägg, massor med kärlek och goda energier till Er alla & tack för att du tog dig tid att läsa.
 
 
Karin

Så fina bilder från marknaden!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress