En räkmacka är aldrig fel

Någon "där uppe" tittar till mig, härligt när kärleken är besvarad och underskatta aldrig en ödlas betydelse!
Idag kände jag mig iaktagen under min springtur. Jag vände mig om flera gånger men utan att se en levande själ eller något annat misstänkt. Jag har aldrig upplevt den här känslan tidigare på någon springtur och jag kunde därför inte riktigt släppa det. Efter några kilometer där jag alltid brukar stanna till för att titta på de stora krabborna som på sitt lustiga vis spatserar över stenarna kom svaret. Min blick drogs upp mot himlen och där var ögat. Någon där uppe tittar till mig och det gav mig en känsla av harmoni, lugn och ro. Någon däruppe hälsade till mig att allt kommer bli bra - Du är aldrig ensam.
 
 
 
 
Jag har tidigare skrivit och berättat om att jag är kvinnan som talar med ödlor. Jag älskar ödlor och kärleken är besvarad, de älskar mig också. Så till den milda grad att de vid ett flertal tillfällen krypt in i min badväska jag har vid poolen för att få flytta hem till mig. Ibland har det lyckats, ibland inte. Ett par ödlor bor hos mig, det händer att de dyker upp på terrassen och vill ha något gott att äta. Jag brukar bjuda på morot eller sallad, i bästa fall har jag majs hemma och det är favoriten. Det känns tryggt att ha dem här, de äter kackerlackor, hopp-spindlar och andra insekter jag gärna är utan. Tyvärr äter de inte duvor, ännu. På den här springturen som helt plötsligt kändes väldigt annorlunda, dök det upp ödlor både här och där.  Ofta när jag möter ödlorna på springturerna har de brottom och pilar vidare utan att se sig om. Men inte idag, slöa och slappa satt de bara stilla på sina poster och stirrade. Jag tog kort, pratade med dem och beklagade att jag inte hade några majskorn att bjuda på.
 
 
När jag kom hem kände jag att det är dags att uppdatera mig om ödlans makt, vad den står för och vad den kan tänkas vilja kommunicera med mig.
 
 
Ödlan har i alla tider haft en skyddande effekt. I många länder, framför allt i Sydamerika målar många ödlor på sina husfasader som ett sätt att skydda sig mot onda krafter. Här på Teneriffa kryllar det av ödlor i turistfällorna i form av tavlor, konstverk, ljuslyktor, handdukar, askfat, tändare and that kind of stuff. Ödlan är lyckosam och har en egen industri om man ska hårdra den affärsmässiga aspekten. Många väljer en ödla när de ska tautera sig, vi älskar helt enkelt ödlor.
 
 
Rent symboliskt kan ett möte med en ödla varsla om att en person långt tillbaka i tiden som gjort dig illa är på väg in i ditt liv. Jag undrar om det kan vara Mikael från Ebba Petterssons privatskola som slet så hårt i mig att min röda skolväska gick sönder. Jag minns att jag började gråta, för övrigt enda gången jag gråtit i skolan om det nu är bra eller dåligt. Jag minns att jag var lättad över att det hände på väg mot spårvagnen så ingen annan i skolan kunde se att jag grät. Jag var åtta år, gick i andra klass och upplevde att jag blivit illa behandlad. Livets skola, hårt och rättvist, eller snarare hårt och orättvist så som livet är ibland. När jag läser om symboliken står det att det kan vara dags för förlåtelse men att man ska ha ett vakande öga på situationen utifrån ett större sammanhang. Jag ska tänka på detta om Mikael dyker upp i mitt liv nu under de närmaste dagarna. Mikael är ett fingerat namn och han heter förstås något annat i verkligheten. 
 
 
Ödlan kan förlora sin svans, den växer ut igen. Det symboliserar att man är en stark person som tar sig ur faror och problem hur tufft det än är. Man kommer alltid tillbaka starkare. Med detta vill jag säga, underskatta aldrig en ödlas betydelse.
 
Igår var Kinga här, vi lagade mat och njöt på terrassen. På fredag bär det av på nya äventyr och det berättar jag mer om i nästa blogg.
Massor med kärlek och goda energier till er alla och tack för att du tog dig tid att läsa.
Karin

Fina små ödlor du alltid hittar, och ögat från molnen ner på dig tittar❤️
Kram

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress