En räkmacka är aldrig fel

Palmskötsel = Hatt på, livet har berikat mig med nya vänner, potatiskris, ormspa för plastormar och hur dramatisk kan en fyr vara?
Hatten på säger jag till mig själv när det är dags att ge palmerna lite kärlek. Sådär ja, nu ser jag ut som en trädgårdsmästare. Nästan i alla fall.
 
 
Det är inte helt okomplicerat att såga bort vissna blad. Palmerna är lömska, de har långa vassa taggar som de sticks med så att blodet sprutar. Eller rinner åtminstone. Den här gången kom jag lindrigt undan med endast tre köttstick.
 
På flyget hit berikade livet mig med två nya väldigt fina vänner, Pia och Einar. De har bott på Teneriffa sedan många år tillbaka. I torsdags kom de över på middag och vi fick många härliga timmar tillsammans på terrassen. 
 
 
 
Dagen till ära provade jag ett nytt recept på en köttfärsgratäng med vitvinsås. Det blev lyckat, gästerna blev imponerade att jag fått tag på potatis för just nu är det tydligen potatiskris här på Teneriffa. Tack och lov att jag köpte på mig ordentligt med potatis förra veckan för nu är den slut även i affärerna här. Har aldrig tidigare upplevt en potatiskris, om det nu kan bli en kris för att det inte finns någon potatis. Tveksamt.
 
Det här med duvorna är en never ending story. Från det att jag placerade massor med plastormar och en stor skräckinjagande plastuggla har duvbesöken minskat radikalt för att inte säga upphört helt. Men nu när jag var borta i fyra veckor och salt & sand dammat ner plastormarna tappar duvorna respekten verkar det som. Härom dagen fick jag helt sonika ordna med ett spa för plastormarna. Jag tvålade in dem i parfymerad duschcrem och lät dem flyta runt i handfatet en stund, de blev som nya. Färgsprakande ligger dem nu ute och skrämmer bort duvorna mest hela dagarna.
 
 
Utanför Islands södra kust finns Thridrangar-fyren som anses vara en av världens mest dramatiska och unika fyrar. Det går endast att ta sig dit med helikopter. Den ger mig en hissnande känsla och jag skulle gärna vilja åka och besöka den, men dessvärre är den inte öppen för allmänheten.
 
 
Med denna mäktiga fyr avrundar jag veckans inlägg. Massor med kärlek och goda energier & tack för att du tog dig tid att läsa. 
Karin

Tänk att du vågar ta i ormarna, de ser ju för läskiga ut när de är nytvättade!!🤗

Svar: Jag är faktiskt imponerad av att jag klarar av att hantera plastormarna. Vi har kommit varandra närmare, nu spelar vi dessutom i samma lag. Laget mot duvorna 🤗
En räkmacka är aldrig fel

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress