En räkmacka är aldrig fel

En fröjdefull jul, world wide tour Varberg 2023 i en röd Ferrari, underskatta aldrig en 5-kronors korv på Biltema & en nyårsafton med extra allt
Det är över tjugo år sedan jag firade jul med pappa Wiily och min familj på Västkusten så nu var det verkligen på tiden. Jag, Oskar & Jessie åkte ner dagen före julaftonen och åt en god middag med Willy. Det blev nötfärsbiffar i sås med balsamico, salvia och vitlök. En riktig succé, gjorde biffar på ett kilo nötfärs och allt gick åt vilket är bra så vi tränade upp våra magsäckar. På julafton kom min syster Mona tillsammans med hennes son Ludwig och hans flickvän Tina.
 
 
Vi satt och åt ett par timmar och sedan blev det kaffe och julgodisar i soffan, pappa Willy ville såklart ha en konjak till kaffet. Vi var alla härligt julaftonmätta så vem kunde tro att vi några timmar senare skulle lyckas avnjuta en gigantisk ostbricka.
 
 
På juldagen åt vi lunch med pappa och kalasade på julbordsmaten som fanns kvar. Mona åkte tillbaka till Varberg och vi tog en tur till Avenyn och hängde med fantastiska Fia en stund.
 
 
Annandag jul åt vi lunch med pappa och sedan bar det av till alla störtsköna syskonbarn och syskonbarnbarn i Varberg.
 
 
 
 
Vi var 24 personer hemma hos Angelica och vi fick en helt fantastisk kväll. Mona lagade en ljuvlig kalkonmiddag och jag önskade att kvällen inte skulle ta slut, vilket den gjorde så nu får vi längta tills nästa gång vi ses allihopa. Kan inte låta bli att lägga upp Ludwigs inlägg från hans syskonbarn.
 
 
För första gången i mitt liv har jag fått uppleva sightseeing i Varberg i en röd Ferrari med min systerson Ludwig. Herre Gud vilken underbar dag du bjöd  oss på.
 
 
Vi började turen på favoritstället Biltema där vi laddade med energi för dagens äventyr. Vi beställde tre korv med bröd, en ost & skinkfralla, två festis, en kaffe och en te, notan landade på 55 pickadoller. Alla var nöjda med förmiddagsfikan och jag säger bara det, underskatta aldrig en fika på Biltema.
 
 
Här passerade vi Ringhals och forsatte till Kallbadhuset som kanske är den vackraste byggnaden i Varberg.
 
 
Till lunch mötte vi upp Tina och åt på det trevliga Stadshotellet som alltid glänser med sina fina miljöer.
 
 
 
 
Eftermiddagen fortsatte med nya äventyr i Varberg och jag kan bara säga att jag längtar efter att få åka på World wide tour Varberg 2024. Tack alla fina för en oförglömlig julhelg, Alec & Linnea - ni fattades oss men nästa gång ses vi allihopa.
 
 
Nyårsafton hade jag den stora lyckan att få fira med fantastiska vänner på Ekerö. Det blev lite knytis som visade sig bli ett kulinariskt fyrverkeri.
 
Två av gästerna hade med sig ett halvt kilo löjrom från Kalix, vilket blev första rätten som bestod av en löjromsbomb.
 
 
 
Jag bidrog med Prins Charles räkbakelse, och JA, jag vet att han inte är en prins längre men receptet kom till i början av 90-talet så för mig kommer det alltid att vara en Prins Charles räkbakelse.
 
 
Huvudrätt oxfilé Wellington, gudomligt god.
 
 
Middagen avslutades med en hemmagjord glass salted caramel som serverades med jordgubbar, hallon och björnbär.
 
 
Jag hoppas att ni haft en jättefin jul och nyårshelg, med det avslutar jag dagens inlägg.
Massor med kärlek och goda energier till er alla & tack för att du tog dig tid att läsa.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress