En räkmacka är aldrig fel

Den vackraste av systrar, blodig massaker på terrassen och nu bär det av igen

Här sitter hon, den vackraste av de vackraste systrar som finns. Tänk att hon valde att åka hit till Teneriffa för att fira sin 60-års dag. Det är stort och det är roligt att få visa min ö och mina pärlor som jag har här.

 
Här har vi precis avnjutit en gudomlig lunch med fisk och skaldjur i den lilla fiskebyn Los Abrigos som ligger nära mig.

Los Abrigos bjuder inte bara på fantastiska fisk och skaldjursrätter, här finns också en stenpir där man kan bada och till min stora lycka göra kanonkulan ifrån.

 

 
 
Här flyter hon som en kork i den salta och ljumna Atlanten.

Monas sambo Thomas var såklart också med på den här resan tillsammans med sin pappa Erling.
Erling är 86 år, vilket är svårt att förstå, det får man påminna sig om ideligen.
Jag är så glad att Erling ville följa med, det har varit så trevligt att få lära känna honom.

Monas 60-årsdag började vi fira med sen lunch på en av mina favoritrestauranger Lava. Där hade de dekorerat med extra allt som fick min syster att röras till tårar.


Kvällen firade vi vidare på min andra favoritrestaurang, Alecrim.
Jag åt en gudomlig fisk under ett krispigt täcke av rostad mandel, sötpotatis och citron-aioli.

 
Thomas bjöd inte bara på middagen, han bjöd även alla gästerna på Cava och fick dem och personalen att sjunga för Mona. Det härligaste var att hon inte märkte vad som pågick förrän det var i skarpt läge. Hennes reaktion när hon förstod var helt obetalbar.  

 
Vilka dagar vi har fått uppleva här tillsammans, jag har njutit varje minut, tack för att ni kom och hälsade på. I onsdags flög de tillbaka och som vanligt reser min syster alltid kungligt som sig bör.

Vad är det med mig och fåglar? Kan någon svara på det?
För ett tag sedan skrev jag om den vackra Kanariska falken som kommer och hälsar på mig då och då.
Jag har uppskattat besöken, falken är mäktig, blicken är så närvarande och jag känner verkligen när ögonen borrar in sig i mina ögon.
Nu är situationen helt annorlunda. En dag dök han ner och satte klorna i en av mina ödlor som bor här på terrassen och mördade den så brutalt så att blodet stänkte.
Falken satte sig under en av mina solstolar och kalasade loss på sitt byte. Troligtvis valde han den platsen för att få vara ifred. När falken festat klart och ätit det som tydligen smakade bäst lämnade vederbörande kvar huvudet, en tass eller heter det ben med fot/tass? Någon form av inälva samt en blodpöl. Sedan dess har detta pågått även om jag tack och lov inte behövt bevittna massakrerna fast jag får ändå sanera huvud, inälvor och annat som falken inte vill stoppa i sig. Min terrass är ett blodigt slagfält var och varannan dag. Igår dödade falken en ödla som placerades lite nonchalant i en av palmkrukorna.

 
 

Jag känner instinktivt att jag behöver vidta allvarliga åtgärder, fast jag kan säga att det var bra att jag inte gjorde det.
De här falkarna är inte vilka falkar som helst. Min vän Jan skickade information kring dessa flygande mordiska fän och det visar sig att alla större flygplatser i Spanien tar hjälp av falkar för att hålla mindre fåglar borta från luftrummet.
Falkarna jagar bland annat måsar och duvor på flygplatsen som annars kan ställa till med problem om de kolliderar med flygplan som oftast sker vid start eller landning.
De här väldresserade Kanariska falkarna är ringmärkta och är utrustade med GPS. Alla är döpta och har egna namn som till exempel ”Freja” och ”Raven”.
Låt falkarna flyga runt på flygplatsen och jaga måsar och duvor, gärna alla duvor som finns på hela Teneriffa och låt de ge blanka tusan i att massmörda ödlor på min terrass. Amen.

Imorgon bär det av mot Stockholm igen med en liten sväng om till Oslo.

Med det avslutar jag det här inlägget.
Massor med kärlek och goda energier till Er alla & tack för att du tog dig tid att läsa.

Anonym

Bra bön. Låt ödlorna leva. Amen.

Karin

Bra bön. Låt ödlorna leva. Amen.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress